Mijn verhaal

Mijn naam is Jan Stenekes en ik wil graag van wezenlijk belang zijn voor kinderen.

Ik ben geboren op het Friese platteland en heb een redelijk onbezorgde jeugd gehad. Tot het moment kwam dat ik moest kiezen wat ik na mijn Mavo zou gaan doen. Deze vraag heeft mij vele jaren in zijn greep gehad. Maar na vijf jaar van opleidingen en werken in een magazijn kreeg ik op een dag de heldere ingeving om mij in te schrijven op de Pabo. Het leek mij leuk om met kinderen te werken en ze iets te leren.
Tijdens mijn opleiding heb ik vooral genoten van mijn studentenleven en hiernaast kon ik prima de opleiding voltooien. Meteen na de opleiding ben ik aan de slag gegaan in het onderwijs. Eerst twee jaar als leerkracht op de basisschool in Boazum: De Dûbelspan. En vervolgens in het ‘speciaal basisonderwijs’ op: De Sudwester in Sneek. Ik merkte al gauw dat ik op de Sudwester beter tot mijn recht kwam dan in het reguliere onderwijs: kleinere klassen en meer aandacht voor het kind. De kinderen die op de basisschool vastgelopen zijn weer het zelfvertrouwen geven wat ze helemaal kwijt zijn. Met veel meer aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind.

Ik heb in totaal acht jaar op De Sudwester gewerkt. Tijdens deze periode heb ik niet stil gezeten en met veel plezier de twee jaar durende opleiding tot kindercoach gevolgd bij: Tori-kindercoach opleiding.
Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren gestopt met het werken in het onderwijs en richt ik mij volledig op het coachen van jongens.
Ik heb nog vele opleidingen gedaan om mij te verdiepen waaronder de opleiding tot kinder-karaktercoach en volwassen-karaktercoach.

De drang om van wezenlijk belang te zijn voor kinderen die dat nodig hebben is zo groot geworden dat ik mijn praktijk: KICK-jongenscoaching begonnen ben. Hiermee wil ik kinderen meegeven dat ze er toe doen!

Jan, de beste jongenscoach van Nederland

Humoristisch

99%

Avontuurlijk

80%

Aandachtig

100%

Sportief

90%

Onzeker

25%

Marco Rijpkema

Mijn naam is Marco Rijpkema en ‘gewoon jongens helpen’ is de visie die ik wil nastreven.

Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Sneek. Mijn jeugd stond in het teken van buiten spelen en voetballen. Ik heb dus veel buiten doorgebracht. Doordat ik veel buiten was, heb ik de pech gehad dat ik een ongeluk gekregen heb. Hierdoor kwam ik op 12-jarige leeftijd in het ziekenhuis terecht. Uiteindelijk heb ik in totaal iets minder dan een jaar in het ziekenhuis gelegen en heb zo’n 20 operaties achter de rug. Op mijn 19e ben ik verhuist naar een dorpje vlak buiten Sneek. Daar heb ik mijn vriendin leren kennen en inmiddels zijn we al ouders van 2 jongens.

Eigenlijk kun je zeggen dat mijn schoolcarrière in het ziekenhuis begonnen is, vanuit het ziekenhuis heb ik een gedeelte van het 1e jaar gedaan van de Bogerman. Na de Bogerman ben ik verder gegaan met studeren.  

In mijn jeugd heb ik veel gehad aan mensen met een luisterend oor, iemand die de tijd voor je neemt. In je jeugd kom je voor veel belangrijke keuzes te staan. Je vraagt je af: Welke sport ga ik volgen? Wat voor hobby’s vind ik leuk? Naar welke school zal ik gaan?
Bij mij werden deze keuzes ook beïnvloed door de mening van een ander. Dat herken je misschien wel. Het zorgt voor twijfel. En áls je dan een keuze hebt gemaakt wordt er ook nog eens heel veel van je verwacht. En je maakt misschien keuzes waar je niet helemaal achter staat. Op dat moment is het fijn om iemand te hebben die de tijd voor je neemt en je andere inzichten kan geven.

Als jongenscoach kan ik er voor je zijn. Er is toch bijna niks fijner dan je problemen bij iemand neer leggen zonder dat er een mening over gegeven wordt?!

Marco, de (op-een-na)beste jongenscoach van Nederland

Sterk

95%

Gezellig

83%

Aandachtig

100%

Origineel

87%

Actief

95%