Jan

Marco

Gert Jan

Over Jan

Mijn verhaal

Mijn naam is Jan Stenekes en ik wil graag van wezenlijk belang zijn voor kinderen.

Ik ben geboren op het Friese platteland en heb een redelijk onbezorgde jeugd gehad. Tot het moment kwam dat ik moest kiezen wat ik na mijn Mavo zou gaan doen. Deze vraag heeft mij vele jaren in zijn greep gehad. Maar na vijf jaar van opleidingen en werken in een magazijn kreeg ik op een dag de heldere ingeving om mij in te schrijven op de Pabo. Het leek mij leuk om met kinderen te werken en ze iets te leren.
Tijdens mijn opleiding heb ik vooral genoten van mijn studentenleven en hiernaast kon ik prima de opleiding voltooien. Meteen na de opleiding ben ik aan de slag gegaan in het onderwijs. Eerst twee jaar als leerkracht op de basisschool in Boazum: De Dûbelspan. En vervolgens in het ‘speciaal basisonderwijs’ op: De Sudwester in Sneek. Ik merkte al gauw dat ik op de Sudwester beter tot mijn recht kwam dan in het reguliere onderwijs: kleinere klassen en meer aandacht voor het kind. De kinderen die op de basisschool vastgelopen zijn weer het zelfvertrouwen geven wat ze helemaal kwijt zijn. Met veel meer aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind.

Ik heb in totaal acht jaar op De Sudwester gewerkt. Tijdens deze periode heb ik niet stil gezeten en met veel plezier de twee jaar durende opleiding tot kindercoach gevolgd bij: Tori-kindercoach opleiding.
Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren gestopt met het werken in het onderwijs en richt ik mij volledig op het coachen van jongens.
Ik heb nog vele opleidingen gedaan om mij te verdiepen waaronder de opleiding tot kinder-karaktercoach en volwassen-karaktercoach.

De drang om van wezenlijk belang te zijn voor kinderen die dat nodig hebben is zo groot geworden dat ik mijn praktijk: KICK-jongenscoaching begonnen ben. Hiermee wil ik kinderen meegeven dat ze er toe doen!

Jan, de beste jongenscoach van Nederland

Humoristisch

99%

Avontuurlijk

80%

Aandachtig

100%

Sportief

90%

Onzeker

25%

Over Marco

Mijn verhaal

Mijn naam is Marco Rijpkema en ik ben sinds januari 2018 werkzaam als jongenscoach bij KICK.

Ik ben opgegroeid in Sneek en woon nu samen met mijn vriendin en twee zoontjes in Easterein. 

Mijn jeugd stond in het teken van buiten spelen en voetballen; ik was veel op straat en grasveldjes te vinden. Ik ben zonder veel zorgen mijn basisschooltijd doorgekomen, totdat ik op mijn 12e een zwaar ongeluk kreeg. Tijdens het voetballen met vrienden kwam ik raar ten val en verbrijzelde ik mijn arm. Een heftige periode, alles was ineens anders. Operaties die elkaar opvolgden, onzekerheid, veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen en beperkt worden in de dingen die je op dat moment juist zo graag zou willen doen. Wat had ik het fijn gevonden om tijdens die periode een jongenscoach in de buurt te hebben om mee te kunnen praten, lachen, m’n onzekerheden en verdriet bij kwijt te kunnen. Iemand met een luisterend oor die de tijd voor je neemt.

 In je jeugd kom je voor veel belangrijke vragen en keuzes te staan. Welke sport ga ik volgen? Welke hobby’s vind ik écht leuk? Naar welke school zal ik gaan? Wie zijn mijn vrienden? De invloed van de mening van een ander kan daarbij groot zijn, dat herken je misschien wel. Het kan zorgen voor twijfel, onzekerheid. En áls je dan een keuze hebt gemaakt wordt er ook nog eens heel veel van je verwacht. Op dat moment is het fijn om iemand te hebben die de tijd voor je neemt en je andere inzichten kan geven of je juist kan sterken in je eigen gevoel.

 Ik wil dat elke jongen met een grote dosis zelfvertrouwen en zelfrespect op kan groeien, en voor hem de juiste en beste keuzes kan maken.

 Ik kan er voor je zijn. Ik omschrijf mezelf als behulpzaam, sociaal, kalm, sportief en trots. Ik lach veel, ben leergierig, zorgzaam en creatief. Ik bén nu die jongenscoach met dat luisterende oor. Je kunt je verhaal bij mij kwijt, ik oordeel niet, samen maken we jou sterker.

Marco, de (op-een-na)beste jongenscoach van Nederland

Sterk

95%

Gezellig

83%

Aandachtig

100%

Origineel

87%

Actief

95%

Over Gert Jan

Mijn verhaal

Mijn naam is Gertjan Hessels en als jongenscoach hoop ik een verschil te kunnen maken voor anderen.

Ik ben geboren en getogen in de Friese plaats Wommels, waar ik samen met mijn vrouw en zoontje nog steeds met veel plezier woon.

Na de middelbare school periode moest ik een vervolgopleiding kiezen. Iets waar ik tot op dat moment nog niet echt over had nagedacht. Welke kant wilde ik op? Buiten zijn, actie en avontuur heeft mij altijd aangesproken, dus uiteindelijk heb ik mij daarom ingeschreven voor het oriëntatiejaar van de Koninklijke Landmacht. Na het oriëntatiejaar ben ik als 17 jarige jongen gaan solliciteren op een functie als beroepsmilitair. Na acht jaar van trainingen, veel van huis zijn, oefeningen in het buitenland en een uitzending naar Afghanistan vond ik het tijd om defensie te verlaten en een wat rustiger pad te kiezen. Om iets te kunnen betekenen voor jongeren, ben ik toen gestart met de MBO opleiding tot pedagogisch werker in de jeugdzorg. Ik heb daarna bijna zes jaar met veel plezier als woonbegeleider gewerkt bij een kleinschalige jeugdzorginstelling en daarnaast ook mijn HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gehaald. Ik heb vaak getwijfeld tijdens deze periode: maak ik wel de goede keus? Kan (en wil) ik dit wel?

De overstap van de Landmacht naar de zorg lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, toch zie en ervaar ik dat er veel raakvlakken zijn. Ik werk veel samen met en voor andere mensen, ik kom in contact met uiteenlopende personen en verhalen en ik kan mijzelf inzetten om een verschil te maken in het leven van een ander. Inmiddels kan ik daarom ook volmondig ‘JA’ antwoorden op de vraag of ik voor mij het juiste pad heb gekozen en ik hoop dat ik, mede door mijn eigen ervaringen, veel jongens kan helpen om dit ook te bereiken! Samen staan we sterk!

 

“Quote van Gert Jan”